Cases

Robuust inspectiesysteem voor stalen buizen

Meet- en regeltechniek
Assemblage
Betrouwbare werking in zware omstandigheden

Robuust inspectiesysteem voor stalen buizen

Bij het transport van grondstoffen kunnen transportleidingen flink slijten. Om te voorkomen dat het transport onverwacht moet worden stilgelegd voor reparatie, worden slijtageonderdelen vaak preventief vervangen.

Samen met een producent van ICT-oplossingen voor industriële transportleidingen bouwde Axtron een meetinstrument, waarmee de staaldiktes van transportbuizen continu kunnen worden gemonitord. Op basis van de gemeten gegevens kan worden bepaald of vervanging van onderdelen nodig is en zo ja: wanneer. Dit voorkomt onnodig preventief vervangen van kostbare onderdelen en ongeplande stilstand voor reparaties. Een ongestoord proces en maximale output zijn daarmee geborgd.

Axtron stond de klant bij met de layout, PCB-assemblage en de productie van de inspectie-apparatuur. Samen met de klant ontwikkelden we ook de prototypes om tot een perfect werkend inspectiesysteem te komen.

Door diverse onderdelen ook in polyurethaan giethars te gieten, maakten we het systeem extra robuust en 100% bestand tegen zware weers- en industriële omstandigheden. De apparatuur is daarmee geschikt voor toepassing in uiteenlopende industrieën. In dit project bleek onze brede, geïntegreerde dienstverlening (lay-out, PCB-assemblage, bouwen en ingieten) van grote waarde om tot een duurzaam, hoogwaardig product te komen.

Bekijk alle cases